Studieochtend Henriët Poot “Israël in Gods heilsplan”

Op woensdag 23 oktober is er in Katwijk een studieochtend met Henriët Poot, spreekster namens stichting Christenen voor Israël. De bijeenkomst wordt georganiseerd de werkgroep Kerk en Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Israël in Gods Heilsplan. De bijeenkomst vindt plaats in de Vredeskerk, Baljuwplein 1 in Katwijk.

De aanvang om 10.00 uur en de toegang is gratis. Er is oppas aanwezig voor de allerkleinsten. Er is verkoop van producten uit Israël.

Israël in Gods heilsplan
Het wordt voor steeds meer christenen duidelijk dat het gebeuren rond Israël een van de grote tekenen van God in onze tijd is. Daarom is het zo belangrijk inzicht te vergaren over de plaats van Israël in Gods heilsplan, over profetie en vervulling, over de relatie Israël en de kerk, over wat er mis ging in die relatie: vervangingstheologie en anti-judaïsme, over zionisme en christenzionisme, over antisemitisme enz. enz. Henriët Poot wil over deze en andere onderwerpen betreffende Israël van gedachten te wisselen vanuit het profetisch Woord van God.

Achtergrond spreker
Henriët Poot werd als Groningse geboren in 1967. Na de middelbare school volgde ze de Pedagogische Academie en later een studie psychologie. Zij is getrouwd met ds. Henk Poot en ze zijn samen ouders van een groot gezin. Zij werkt in het basisonderwijs. Sinds ongeveer 20 jaar is zij betrokken bij het werk van Christenen voor Israël. Eerst als Israëlconsulente, later raakte zij betrokken bij het werk van de Tov! Club. Ze geeft verder gastlessen, schrijft artikelen en houdt spreekbeurten.

Geplaatst in archief.