Schrijfavond Amnesty International

Vrijdag 7 februari wordt van 19.00-20.00 uur aan de leestafel van De Burgt weer een schrijfavond gehouden van Amnesty International. Er kunnen brieven naar autoriteiten worden verstuurd waarin gevraagd wordt om op te treden tegen actuele mensenrechtenschendingen.

Dit keer gaan de brieven naar Rusland, Colombia en Irak.

Rusland
In Rusland wilden Yan Sidorov en Vladislav Mordasov op 5 november 2017 bij een overheidsgebouw in Rostov aandacht vragen voor inwoners die hun huizen verloren bij een grote brand eerder dat jaar. Tijdens hun voorbereidingen pakte de politie hen op. Ze werden tot 6 jaar in een streng strafkamp veroordeeld voor ‘een poging tot het organiseren van massarellen’.

Colombia
Sinds augustus worden medewerkers van de Colombiaanse mensenrechtenorganisatie DHColombia thuis en op kantoor in de gaten gehouden door onbekende mannen en soms met de dood bedreigd. De overheid wil hen tot op heden geen bescherming bieden.

Irak
In Irak werd de 29-jarige advocaat Ali Jaseb Hattab al-Heliji op 8 oktober ontvoerd. Hij werd eerder bedreigd door mannen van de Irakese veiligheidsdienst, die zeiden dat hij moest ophouden met zich uit te spreken over de vele demonstranten die gedood zijn tijdens de massaprotesten in Irak. Zijn verblijfplaats is tot op heden onbekend.

Meer informatie
Aan de meeste acties kan ook eenvoudig via internet(www.amnesty.nl) worden deelgenomen. Veel mensen in Rijnsburg maken het zich gemakkelijk door een schrijfabonnement af te sluiten. De brieven met enveloppen en postzegels worden dan 5 keer per jaar thuisbezorgd tegen vergoeding van de kosten. Voor 9 t/m 14 maart zoekt Amnesty International collectanten voor de huis-aan-huis collecte in Rijnsburg. Opgeven voor een schrijfabonnement of voor de collecte kan via email: elderingg@gmail.com of tel. (071)4020815.

Geplaatst in archief.