Schrijfavond Amnesty International

Vrijdagavond 2 november wordt van 19 tot 20 uur aan de leestafel van “De Burgt” de laatste schrijfavond van dit jaar gehouden van Amnesty International. Er kunnen brieven naar autoriteiten worden verstuurd waarin gevraagd wordt om op te treden tegen actuele mensenrechtenschendingen. In juni van dit jaar werden brieven geschreven voor de Oekraïense filmmaker Oleg Sentsov, die kritiek had op de bezetting van de Krim. Daarvoor kreeg hij in Rusland een buitensporig hoge gevangenisstraf van twintig jaar. In de afgelopen week werd bekend dat het Europees Parlement hem de Sacharovprijs voor vrijheid van denken heeft toegekend. Het is te hopen dat deze toekenning de Russische autoriteiten op andere gedachten brengt en dat zijn straf spoedig wordt beëindigd.

De brieven gaan deze keer naar Indonesië, Sri Lanka en Myanmar. In Indonesië werd iemand tot anderhalf jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens godslastering, omdat ze had geklaagd over geluidsoverlast door een moskee. In Sri Lanka wordt de vrouw van een verdwenen journalist bedreigd. In Myanmar werd een voormalig kindsoldaat tot de cel veroordeeld omdat hij in een interview over zijn vroegere ervaringen had verteld.

Schrijfabonnement
Aan veel acties kan ook eenvoudig via internet (www.amnesty.nl) worden deelgenomen. Veel mensen in Rijnsburg maken het zich gemakkelijk door een schrijfabonnement af te sluiten. De brieven met enveloppen en postzegels worden dan 5 keer per jaar thuisbezorgd tegen vergoeding van de kosten. Opgeven voor een schrijfabonnement kan via email: elderingg@gmail.com.

Geplaatst in archief.