Repaircafé

Op 30 november start een enthousiaste groep mensen met het Repaircafé in Rijnsburg. Het doel is te kijken of spullen eerst nog gerepareerd kunnen worden in plaats van ze weg te gooien. Op elke laatste zaterdag van de maand kun je in het Repaircafé van 10.00-12.30 uur je kapotte huisraad laten repareren.

Daarbij kun je denken aan je stofzuiger, koffiezetapparaat, stoel en dergelijke. We vragen voor de reparatie een vrijwillige bijdrage in de kosten. Wel belangrijk om te weten: het Repaircafé is niet bedoeld als gratis reparatie-mogelijkheid. De fietsenmaker en de kledinghersteller moeten ook hun brood verdienen!

Erbij blijven
Het idee is dat je er tijdens de reparatie bij blijft en er zelf ook wat van leert. Bij stoelen en bijv. kleding is het makkelijker om zelf mee te helpen dan bij magnetrons en cd-spelers. Dan kijk je mee met het werk van de reparateur. Meestal vinden ze het erg leuk om uit te leggen hoe een apparaat werkt en wat er mis is. We hebben een vast onderkomen gevonden in het gebouw van de dagbesteding van Gemiva, Tulpenstraat 16-18.

Gezocht
Om te kunnen starten zijn wij nog op zoeken naar de volgende zaken: Enkele vrijwilligers die willen helpen met de ontvangst en koffie, gereedschap, een grote afsluitbare kar om alles weer op te ruimen na afloop, vrijwilligers die op basis van hun technische achter-grond, op oproepbasis willen repareren. Voor meer informatie mail naar repaircaferijnsburg@gmail.com of bel met Wilco Korts 06-30787182.

Geplaatst in archief.