Opnieuw Marriage Course in Rijnsburg

Al bijna 100 stellen uit Rijnsburg en omgeving hebben er de afgelopen jaren aan meegedaan: de Marriage Course. In deze cursus van 7 avonden gaan stellen 1-op-1 aan de slag om van een goed (of soms minder goed) huwelijk de best mogelijke relatie te maken. 11 januari gaat de Marriage Course weer van start in restaurant EetKafe.

“Je hoort vaak dat het gras bij de buren altijd groener is,” zegt Leontine van Dijk, één van de teamleden. “Maar bij de Marriage Course zeggen we dat het gras groener is waar je het water geeft. Dat geldt ook voor je huwelijk: als je er aandacht aan besteedt, komt het tot bloei. Dat hebben we de afgelopen jaren ook veel gezien: mensen die opnieuw enthousiast worden over hun partner en hun relatie. Soms vanuit een situatie waarin de glans er wel een beetje vanaf was, maar heel vaak ook vanuit een relatie die op zich al prima was. Je ziet dat ook dat soort stellen ontdekken dat er toch nog meer aan elkaar te ontdekken viel.”

Aanmelden
Op vrijdag 11 januari is de eerste avond, en dan om de week, 7 cursusavonden lang. Iedere avond begint met een diner in restaurant Eetkafe, alleen met de eigen partner. Van Dijk: “De hele avond delen de deelnemers alleen met hun eigen partner, want wat er bij de stellen thuis gebeurt is privé. Wij als team delen wel uit ons eigen leven, omdat voorbeelden de avond praktischer en boeiend maken. Maar dat verwachten we van de stellen zelf natuurlijk niet.” Kosten zijn 210 euro per stel, inclusief 7 diners met drankje en het cursusmateriaal. Aanmelden kan via marriagecourse@pknrijnsburg.nl of telefonisch op 071-4028570.

Geplaatst in archief.