jaarlijkse evenementen

"Floradiensten" zijn laagdrempelige diensten die op op Paas ochtend en Kerst avond worden gehouden in de open kopersruimte van de bloemenveiling Royal FloraHolland lokatie Rijnsburg. Op deze feestdagen worden de bijzondere gebeurtenissen uit het leven van Jezus Christus gevierd en zien we wat dat voor ons eigen leven kan betekenen. De diensten worden georganiseerd door de Commissie Bijzondere Diensten onder verantwoordelijkheid van onze gemeente.

Voor deze diensten wordt altijd een bekende spreker uitgenodigd en de muziek wordt vaak verzorgd door een landelijk bekende band of door een band, groep of koor uit de regio. De diensten worden bezocht door zo'n 2000 mensen. Meer informatie vindt u op www.floradiensten.nl.

Ondersteun deze diensten financieel! Hoewel de Koninklijke Coöperatieve Bloemenveiling Royal FloraHolland U.A. de zaal om niet beschikbaar stelt, worden de nodige kosten gemaakt voor licht en geluid, de stoelen en het inhuren van een landelijk bekende band. Als vuistregel liggen de kosten op circa €4 per bezoeker. U kunt ons financieel steunen door een bedrag over te maken op bankrekening NL 67RABO 015 081 99 78 onder vermelding van Commissie Bijzondere Diensten. Hartelijk dank!

Doelgroep: Jong en Oud
Locatie Bloemenveiling FloraHolland
Diensten Eerste Paasdag - aanvang: 10.00 uur

Kerstnacht (24 december): 22.30 uur

Contactpersoon: IJsbrand van Tilburg
Email/Tel IJ.vanTilburg@wheemskerk.nl 06 22 48 49 95

De tieners van de gemeente organiseren elk jaar op een vrijdagavond in januari winterwonderland. Het evenement wordt gehouden in De Voorhof en begint om 16:30 uur. Hou de nieuwsitems op deze site in de gaten! De Voorhof wordt voor de gelegenheid ingericht in winterse sferen. De netto opbrengst wordt bestemd voor het jaar-project van de jeugd & jongeren.

Op het menu staan diverse zelfgemaakte stamppotten, heerlijke erwtensoep en natuurlijk mogen ook patat en snacks niet ontbreken. Voor het toetje, koffie en thee wordt uiteraard ook gezorgd. Ook wordt een loterij georganiseerd waarmee fantastische prijzen kunnen worden gewonnen. De jongeren van de tienerclubs zijn tijdens het evenement van de partij om u van drankjes en lootjes te voorzien.

Aan de kinderen wordt uiteraard ook gedacht. Voor hen is er een speciale kinderhoek met diverse spellen en de mogelijkheid om te knutselen en te kleuren.

Jaarlijks wordt medio augustus op de zondagavond na afloop van de Rijnsburgse feestweek een kerkdienst gehouden in de open lucht. Deze dienst, waarvoor het hele dorp wordt uitgenodigd, vindt plaats op het Burgemeester Koomansplein. De dienst wordt opgeluisterd door een gelegenheidsband. De techniek wordt verzorgd door een gespecialiseerd bedrijf. Eén van de Rijnsburgse predikanten gaat voor in deze dienst die om 19.00 uur begint.

Doelgroep: alle Rijnsburgers
Locatie Burgemeester Koomansplein
Datum Zondagavond na de feestweek, aanvang: 19.00 uur
Contactpersoon: Emiel van Egmond
Email/Tel emielvanegmond@gmail.com 06 16 47 25 81

Na het succes van de vorige jaren wordt voor de 9e keer op rij de jaarlijkse bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap gespeeld. De quiz wordt gehouden in het kader van de landelijke Bijbel tiendaagse.

Doelgroep: Jong en Oud
Locatie De Voorhof
Datum Maandag 28 oktober, aanvang 20.00 uur
Quizleider: ds. Ed Buitendijk
Contactpersoon: IJsbrand van Tilburg
Email/Tel ij.vantilburg@wheemskerk.nl 06 22 48 49 95

Sinds mensenheugenis wordt op kerstavond een kerstnachtdienst gehouden in onze Grote Kerk. De dienst staat in het teken van het traditionele kerstlied. Gekozen is voor een opzet zoals ze die in Engeland kennen. Carols and Lessons. Wat staat voor kerstliederen en schriftlezingen.

Het verhaal van de geboorte van Jezus wordt verteld aan de hand van de bekende teksten uit de bijbel. Schriftlezingen en gebeden worden steeds afgewisseld door kerstliederen die hierop aansluiten. Waar in de Engelse traditie de Carols worden gezongen door het koor gebeurt dat in onze Grote Kerk door de bezoekers. Gemeentezang dus. En uiteraard in het Hollands.

De samenzang van de kerstliederen wordt begeleid door klassieke instrumenten. Niet alleen door het orgel, maar ook door een koperkwintet, hobo, dwarsfluit en pauken. Door deze magnifieke samenklank ontstaat een zeer traditionele sfeer, waarbij het heerlijk is om te zingen.

Aan de sfeer in de kerstnachtdienst wordt veel aandacht besteed. Naast de prachtige kerstliederen wordt de kerk sfeervol aangekleed en verlicht.